Evenimentul va fi moderat de psihoterapeut Livia Băețică

Participanții sunt rugați să se implice activ în dezbaterea care va avea o durată de 3 ore, timp în care vor fi explicate și detaliate drepturile personale.

Unul dintre cele mai importante drepturi despre care vom vorbi este „Am dreptul să spun NU cererilor cărora nu le pot face față sau pe care nu vreau să le îndeplinesc”. Am fost educați de copii că nu este politicos sau frumos să-i refuzi pe ceilalți. Imaginați-vă o situație în care sunteți invitați la o cină, iar gazda insistă să vă servească cu o a doua porție sau situația în care sunteți obosiți și nedormiți, iar prietenul vostru va cere să faceți ceva pentru el. Am fost învățați să fim politicoși și altruiști, iar de cele mai multe ori această educație se întoarce împotriva noastră. Ajungem să ne neglijăm propriile nevoi, pentru a nu fi judecați ca fiind egoiști, răi sau nepoliticoși.

Citeste si   Primăria MIROSLOVEȘTI continuă seria INVESTIȚIILOR în localitate! Sunt vizate DRUMURILE și GAZELE naturale

„Ziua Psihoeducației” este un eveniment creat de Psychology Hub cu scopul de a aduce psihologii mai aproape de cei care au nevoie de recomandările specialiștilor. Evenimentul se desfășoară simultan în opt orașe mari din țară, în data de 22 martie 2019 și este găzduit de bibliotecile județene.

Intrarea este liberă.

Citeste si   Liga Studenților din IAȘI face Apel către Guvern
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ