Share

La data de 6 mai a fost semnat, de către primarul Mihai Chirica, contractul de începere a lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitare şi modernizare zona de agrement C. A. Rosetti”. Lucrările au finanțare din fondurile europene și au o valoare de 13.928.129,86 lei, cu TVA (adică aproximativ 2,9 milioane de euro).

Proiectul se referă la modernizarea și reabilitarea unui teren de 17.912 mp, care este impracticabil în acest moment, nu putem vorbi despre zone sigure de joacă pentru copii, întrucât accesul la drum se face foarte ușor. În acest sens, proictul prevede modernizarea cailor de acces, amenajarea de alei pietonale betonate sau cu pavele, înfrumusețarea spațiului verde, plantarea de copaci.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Mai mult decât atât, vă fi instalată și o rețea wi-fi cu acoperire în toate zonele, vor fi montate camere de supraveghere video pentru a crește gradul de confort și siguranță al cetățenilor și vor fi făcute racordări la rețelele de utilitate publică.

“Lucrările au demarat în primăvara acestui an, în luna mai. Acestea vor dura 36 de luni, dar dorința noastră este ca zona respectivă să fie inaugurată mai devreme.

E un proiect cu fonduri europene nerambursabile menit a crește calitatea spațiului verde din oraș prin creearea unei zone dedicate petrecerii timpului liber. Practic, zona va fi complet reamenajată și vor fi create noi facilitați, cum ar fi practicarea sporturilor, vom amenaja zone speciale de joacă pentru copii și zone cu acces gratuit la wi-fi. ” a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al primăriei Iași.

 

Citeste si   În județul IAȘI s-au stabilit 17 centre de VACCINARE împotriva COVID -19


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ